Ultimele Știri

Marcel Opriş, şeful STS: „Dacă aş avea o putere perversă aş distruge tot mediul electronic tuturor aleşilor noştri”

Aceasta a fost declaraţia şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale la un seminar pe teme de securitate informatică.

„De-abia aştept într-o zi un proces, nu de criminalitate, că toţi ne-am repezit către criminalitate. Sigur, e cel mai lejer pentru noi să îi agăţăm pe cei care se comportă alfel decât dictează regulile sociale, care nici măcar nu sunt foarte limpezi. Nu avem un set de reguli de comportament în această lume a internetului. Nu. Vorbeşte pe la colţuri unul, altul. De ce? Fiindcă în primul rând, cei care ne reprezintă n-au conştientizat ei.”, a spus Opriş.

Acesta a povestit că la un sondaj în Suedia, când oamenii au fost întrebaţi a cui e sarcina ca ei să fie siguri de internet şi internetul să fie sigur, peste 90% au răspuns că asta e problema statului.

„Statul nu poate fi absolvit de problema asta. Nu poate fi absolvit de răspunderea asta”, a mai spus Opriş.

După spusele conducerii STS România s-a confruntat 42 de milioane de incidente de securitate informatică, care au afectat 2 milioane de IP-uri, cele mai multe atacuri vizând sistemul financiar bancar şi instituţiile publice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*