Ultimele Știri

MApN infirmă existenţa unui proces de mobilizare a rezerviştilor şi de recrutare a tinerilor

armata

În ultimele zile s-a vehiculat prin presă că Ministerul Apărării Naționale dorește să mobilizeze rezerviștii și să recruteze tinerii din România ca să-i pregătească pentru un posibil război.

Mai mult, jurnaliștii au scris că toate datele sunt reale și au fost transmise de către reprezentanții MApN și chiar publicate în Monitorul Oficial. Nimic mai fals. Este trist că anumiți colegi de breaslă se pretează să folosească asemenea știri doar pentru a atrage cât mai multe accesări. 

Ministerul Apărării Naționale a pus capăt acestor știri printr-un comunicat oficial publicat pe site-ul ministerului.

„Ministerul Apărării Naționale infirmă categoric existența vreunui proces de mobilizare a rezerviștilor și de recrutare a tinerilor pe teritoriul României. Mobilizarea rezerviștilor și încorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declararea stării de război sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/ 2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război”, se arată într-un comunicat.

MApN a precizat în luna mai 2014 că ordinul comun publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, privind actualizarea modelului certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare, pentru efectuarea vizitei medicale, este un demers legal, în conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare, care prevede în mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document. Certificatul este unul similar cu cel al soldaților și gradaților profesioniști, iar măsura legislativă nu are nicio legătură cu eventuale evoluții în mediul de securitate în vecinătatea României.

armata română

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*