MApN: Accesul în instituțiile militare de profil va fi egal pentru femei și bărbați începând cu anul școlar 2017-2018

  • Nicoleta Ungureanu
  • 31 august 2016
  • Social

Ministerul Apărării Naționale anunță că, din anul de învățământ 2017 – 2018, accesul va fi egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de profil, conform Agerpres.

Începând cu anul de învățământ 2017 — 2018 alocarea numărului de locuri în instituțiile de învățământ militar se va realiza fără diferențierea acestora pe genuri, cu apropierea baremelor de selecție între bărbați și femei, conform MApN.

„Structurile cu rol de reglementare au inițiat procedurile de modificare/ completare a normelor în vigoare, astfel încât acestea să fie aplicabile de la 1 ianuarie 2017”, precizează sursa citată.

Decizia a fost luată în acord cu cerințele unei hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens, conform ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

„Așa cum am promis — și în acord cu cerințele hotărârii judecătorești pronunțate în această privință—, vom avea acces egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de învățământ, începând cu anul de învățământ 2017 — 2018, conform deciziei luate la nivelul MApN în baza propunerilor unui grup de lucru special constituit pentru analizarea tuturor aspectelor implicate de noua politică”, a scris Mihnea Motoc pe pagina sa de Facebook.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *