Ultimele Știri

MApN a început procedurile pentru modernizarea fregatelor române

fregata

Ministerul Apărării Naționale a început procedura de achiziție publică pentru modernizarea fregatelor Regele Ferdinand și Regina Maria, lucrările urmând să înceapă, cel mai probabil, anul viitor, a declarat, joi, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, care a participat la exercițiul HISTRIA 15 desfășurat în Poligonul Bagadag.

„Suntem în procedura de licitație pentru achiziția necesară modernizării fregatelor, etapa a II-a. Avem bani asigurați prin credite de angajament care în momentul încheierii contractului se transformă în credit bugetar”, a afirmat ministrul Mircea Dușa, potrivit Agerpres.

El a adăugat că lucrările de modernizare a fregatelor române vor începe cel mai probabil anul viitor. „Eu cred că lucrările nu vor începe efectiv anul acesta pentru că procedura de licitație este destul de complicată și în acest domeniu militar, când vorbim de achiziție inteligentă lucrurile sunt un pic mai complicate”, a mai spus ministrul Dușa.

La rândul său, șeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, a amintit că în prezent există programe „majore” de investiții pentru creșterea capabilităților operaționale.

„Bazându-ne pe o predictibilitate de 2% a bugetului începând cu anul 2017, am gândit o strategie multianuală pentru înzestrarea MApN”, a precizat Nicolae Ciucă.

Cei doi oficiali au participat joi după-amiază la exercițiul HISTRIA 15 organizat în Poligonul Babadag, care a reunit aproape o mie de militari și circa 100 de mijloace MApN.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*