Ultimele Știri

Manualele digitale vor ajunge la elevi!

După o lună de când a început școala, Ministerul Educației a publicat pe site-ul oficial variantele de manuale câștigătoare, în urma licitațiilor. Învățătorii vor alege manualul potrivit pentru elevii lor. 

Există 18 variante în format tipărit și digital pentru manualele de limba română, matematică și limbi moderne. Cei mai ghinioniști sunt elevii de clasa întâi, deoarece rămân fără Abecedar, manualul ales de Ministerul Educației a fost contestat.

Fiecare manual nou care va ajunge la elevii din clasele I şi a II-a, va avea şi un CD cu varianta digitală. Animaţii, exerciţii interactive şi poveşti în variantă video şi audio, toate sunt deja disponibile pe site-ul ministerului Educaţiei.

De exemplu, coloreză fiecare casetă folosind culoarea potrivită. Aici vorbim despre poziţionarea obiectelor în interior, în exterior. Avem un ursuleţ într-o cuşcă. Mergem cu pensula de culoare şi alegem culoarea indicată pentru interior, apoi ne ducem la bulina care trebuie completată pentru exterior. Avem culoarea albastră. la final, după ce am anunţat ca am terminat, ne alegem cu o încurajare”, a explicat Ana Maria Munteanu, reprezentantul unei edituri.

„Noi am încercat, pe lângă definiţia pe care o dăm copiilor, să folosim şi un element video în care explicăm cuvintele din vocabular”, a spus Leontina Budrincă, reprezentantul altei edituri.

În cazul manualelor digitale, învăţătorii trebuie să se asigure că ele se încarcă foarte rapid, sunt simplu de folosit, sunt adecvate vârstei şi să nu aibă elemente vizuale care să le distragă atenţia copiilor de la rezolvarea sarcinilor de lucru”, a declarat o învățătoare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*