Ultimele Știri

Manny Pacquiao: Cuplurile gay sunt „mai rele decât animalele”

Manny Pacquiao

Cuplurile gay sunt „mai rele decât animalele”, a afirmat celebrul boxer Manny Pacquiao în campania sa pentru alegerile senatoriale din Filipine, atrăgându-și un potop de critici pentru această declarație, relatează AFP.

„E vorba de bun-simț. Ați văzut până acum animale care să se împreuneze cu animale de același sex? Animalele sunt mai bune, fiindcă fac distincția între mascul și femelă”, a declarat Manny Pacquiao într-un interviu pentru canalul filipinez TV5.

„Bărbații care se împreunează cu bărbați și femeile care se împreunează cu femei sunt mai răi decât animalele”, a spus singurul boxer din istorie ce a deținut titlul mondial la opt categorii diferite.

Crescut în religia catolică, la fel ca 80% dintre filipinezi, Pacquiao, un petrecăreț pocăit, s-a convertit la evanghelism la începutul acestui deceniu, asigurând că a fost ales de Dumnezeu să propovăduiască mesajul lui Iisus. El face campanie cu Biblia în buzunar, pe o linie extrem de conservatoare.

Căsătoria între persoane de același sex nu este legală în Filipine.

Vice Ganda, cel mai popular actor gay din țară, i-a îndemnat pe cei 6,7 milioane de ”followeri” ai săi pe Twitter să se roage pentru Pacquiao, care se pregătește să renunțe în luna aprilie la cariera de boxer.

„Unii cred că pot să-i judece pe oameni asemenea lui Dumnezeu doar fiindcă se roagă și citesc Biblia”, a scris Vice Ganda.

Cântăreața Aiza Seguerra, care este lesbiană, le-a cerut alegătorilor să nu-l voteze pe Pacquiao, pe care l-a numit „ipocrit ignorant și bigot”.

Membru al Camerei Reprezentanților, Pacquiao candidează pentru un loc de senator la alegerile din luna mai, iar sondajele îl creditează cu șanse mari să-și atingă obiectivul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*