Ultimele Știri

Manifestație de amploare la București pentru Unirea R. Moldova cu România

mars pentru unire

După Marea Adunare Națională de la Chișinău din, 5 iulie, mii de români de peste Prut au plecat pe jos spre țara mamă România pentru a cere Unirea celor două state românești.

Tinerii care au pornit spre România vor ajunge la Ungheni sâmbătă, 11 iulie, zi în care, cu începere de la ora 10, vor fi refăcute podurile de flori. Ulterior, ei vor intra în ţară şi vor merge spre Bucureşti.

„Ghidaţi de memoria şi imaginea celui care a fost cel mai mare domnitor din toate timpurile, am pornit în marş spre Bucureşti. Îi chemăm alături de noi pe toţi cei din localităţile în care vom ajunge, pentru a ne face un viitor demn. Vrem să mergem pe jos şi să cerem fraţilor de peste Prut să ne accepte Unirea. Domnule preşedinte Iohannis, primiţi-ne acasă!“, a declarat Anatol Ursu, preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei, unul dintre organizatorii evenimentului.

basarabia

„Este prima dată în istoria ultimilor ani când acţiunile în favoarea Unirii au un astfel de sprijin popular“, au conchis organizatorii.

Basarabenii care au pornit la drum pe jos din Chișinău spre țara mamă vor ajunge duminică, 12 iulie, în Capitală. Frații de la București îi vor întâmpina la ora 14:00 în Piața Universității, unde se va încinge hora unirii. 

Manifestanții vor pleca în marș spre Palatul Cotroceni, unde vor transmite același mesaj și președintelui Klaus Iohannis.

La Marea Adunare Națională din ziua de 5 iulie, din Chișinău, la care au participat zeci de mii de oameni, s-a citit textul unei Rezoluții care solicită autorităților de pe ambele maluri ale Prutului să întreprindă măsurille juridice necesare pentru înfăptuirea unirii celor două state românești. Rezoluția reprezintă punctul de vedere al Blocului Unității Naționale, entitate care reunește 22 de asociații din Republica Moldova, reprezentând oameni de cultură, studenți, victime ale represaliilor comuniste.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*