Managerul Spitalului Floreasca a fost demis

spitalul floreasca

Managerul Spitalului Floreasca, Nicuşor Louchi, a fost demis de ministrul Sănătăţii, pentru că Secţia de Arşi nu este complet funcţională.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunţat că îl demite pe directorul interimar al Spitalului Floreasca, dr. Nicuşor Louchi, acesta urmând să fie înlocuit de doctorul medical Sorin Păun.

Principalul motiv îl reprezintă faptul că nici la această oră Secţia de Arşi din cadrul Spitalului Floreasca nu este funcţională în întregime.

„Secţia nu e complet operaţională. Am avut destulă răbdare trei luni de zile”, a declarat ministrul Achimaş-Cadariu, în urma unei vizite pe care a făcut-o joi dimineaţa la Secţia de Arşi şi unde nu a găsit pe nimeni din conducere la muncă.

Cu toate că secţia a fost dotată încă din anul 2013, abia doi ani mai târziu, în aprilie 2015, s-au eliberat avizele de funcţionare. Ulterior a fost pusă problema specializării personalului medical. Costurile pentru acest proiect au fost de 8,5 milioane de euro, iar fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii şi de Primăria Sectorului 1.

Clinica de la Spitalul Floreasca are şase saloane cu aparatură specială unică în România, unde ar putea fi trataţi simultan şase pacienţi cu arsuri grave. După tragedia din Colectiv, blocajul secţiei a dus la un scandal public, pentru că răniţii cu arsuri grave nu au putut fi internaţi în acea secţie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *