Ultimele Știri

Managerii a două spitale din Bucureşti au fost trimiși în judecată pentru luare de mită

Bogdan Păltineanu, manager al Spitalului Bagdasar Arseni şi pe Dan Nicolae Straja, manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA. Cei doi manageri sunt acuzați de luare de mită.

Acuzațiile care îl vizează pe Bogdan Păltineanu sunt legate de fapte care ar fi fost comise în perioada în care conducea Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”.

„În perioada mai – august 2015, Păltineanu Bogdan, în exercitarea atribuţiilor ce îi reveneau în calitate de manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan” în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a patru societăţi comerciale suma totală de 73.450 euro şi 18.600 lei. Banii primiţi de inculpat la datele menţionate, într-un imobil ce-i aparţinea, în autoturismul personal şi în cel al reprezentantului firmelor furnizoare, reprezentau comisionul stabilit (5 – 10 %) pentru derularea în bune condiţii (emitere comenzi, plată facturi) a contractelor de reactivi, mobilier medical şi dispozitive medicale pe care Institutul de geriatrie le încheiase cu firmele respective”, susţin procurorii într-un comunicat de presă.

De asemenea, Dan Nicolae Straja este suspectat că în luna mai a anului 2015, în calitate de manager la Institutul Oncologic Profesor Doctor „Alexandru Trestioreanu”, ar fi primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale suma totală de 95.750 euro,  pentru derularea, în bune condiţii, a contractelor de furnizare de dispozitive medicale (emitere comenzi, plată facturi), spun anchetatorii.

„Sumele de bani, primite de inculpat atât în biroul său din cadrul instituţiei pe care o conducea, cât şi în autoturismul personal, pe o stradă necirculată, indicată anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit (5%) pentru derularea în bune condiţii a contractelor de furnizare de dispozitive medicale (emitere comenzi, plată facturi) pe care Institutul Oncologic le încheiase cu cele doua firme”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul este trimis Tribunalului București, iar procurorii au decis deja să pună sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale lui Dan Nicolae Straja în valoare de 95.750 de euro iar în cazul lui Bogdan Păltineanu până la concurenţa sumei de 73.450 euro şi 18.600 lei, conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*