Ultimele Știri

”Mama imigranților”, Angela Merkel, subiect de scandal la televiziunea națională din Germania

angela merkel

Postul național de televiziune german, ARD, a difuzat o imagine cu cancelarul german purtând vălul islamic, iar în spatele său pot fi observate minarete cu steagul Germaniei. Deși jurnaliști germani au prezentat o știre despre problema integrării în societate a imigranților, subiectul s-a transformat rapid într-un scandal mediatic.  

Programul de televiziune ARD a fost inundat de plângeri, marți după apariția fotomontajului cu cancelarul german care purta văl islamic. Mulți au acuzat radiodifuzorul public de propagandă anti- islamică. Imaginea era însoțită de un articol cu privire la distrigurea valorilor germane în urma afluxului de imigranți.

„Cum se schimbă viaţa? Într-adevar, cum reactionăm când refugiaţii au probleme cu egalitatea, cu drepturile femeilor, cu libertatea presei şi libertatea de exprimare? Sunt întrebări pentru care nu avem un răspuns şi care stârnesc temeri“, a spus prezentatorul Rainald Becker în timpul difuzării imaginii cu Angela Merkel.

„Acesta nu este jurnalism constructiv“, a comentat un telespectator pe pagina de Facebook a emisiunii. Însă ARD a precizat că era o emisiune de noapte, realizată într-un mod satiric.

„Considerăm că este o formă satirică de reprezentare în acord cu valorile noastre jurnalistice. Respingem orice insinuare că am face propagandă împotriva islamului“, au răspuns reprezentanţii postului public de televiziune.

ARD a recunoscut, totuşi, că scopul difuzării imaginii controversate a fost să declanşeze o dezbatere în contextul începerii procesului de redistribuire. Refugiaţi originari din Eritreea vor fi trimişi vineri din Italia în Suedia. Potrivit estimărilor în Germania ar urma să ajungă circa 1,5 milioane de refugiați în acest an. Jurnaliștii au vrut să atragă atenția asupra problemelor privind integrarea imigranților în societate. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*