Ultimele Știri

Mălin Bot: Ion Cristoiu strică imaginea EVZ prin editorialele sale

malin bot

Jurnalistul Mălin Bot a demisionat de la Evenimentul Zilei și face o serie de dezvăluiri grave din interiorul redacției. El susține că ziarul va juca de partea corupților în această campanie electorală și îl acuză pe Ion Cristoiu că, prin editorialele sale strică imaginea ziarului.

”Unul dintre motivele pentru care am decis să plec a fost că mă săturasem să-mi fie silă aproape în fiecare dimineață când vedeam cum EVZ publică încă un text care părea dictat de Vadim Tudor de pe Lumea Cealaltă sau de Dan Voiculescu din celula de la Rahova.

Vorbisem cu Simona Ionescu în ziua plecării 40 de minute

Nu voiam să vorbesc despre asta și  nici să spun ceea ce voi spune mai departe, dacă nu eram ponegrit public ca o răzbunare pentru că scrisesem pe Facebook despre condițiile umilitoare în care am fost îndepărtat din emisiune și refuzasem să șterg sutele de comentarii ale celor care vedeau de luni de zile adevărul și se exprimau dur la adresa celor responsabili.

Simona Ionescu, redactorul-șef ”de fațadă” al EVZ m-a acuzat că sunt lipsit de caracter pentru că nu aș fi discutat cu ea decizia mea. O minciună.

Cu o zi înainte am discutat 40 de minute și i-am explicat motivele mele într-o ceartă la care au asistat unii colegi. Nu era prima de acest fel. M-au auzit toți explicându-i direct că eu sunt convins că EVZ va juca în campania electorală de la finele acestui an de partea mafioților din politică și că eu la așa ceva nu vreau să particip, indiferent de funcție și ce salariu pierd.

Mirel Curea e șeful ”de facto”. Simona Ionescu nu-i iese din cuvânt

Mirel Curea, prim-redactor-sef adjunct ”de facto”, este șeful adevărat pentru că Simona Ionescu nu-i iese din cuvânt. M-a ponegrit și el pe Facebook fără să realizeze că ceea ce spun eu fusese observat de mii de cititori care acum se exprimau astfel tocmai pentru că ajunseseră și ei la aceeași concluzie.

Este adevărat nu a fost atât de agresiv ca într-o ședință de redacție în care mi-a spus că îmi dă cu scaunul în cap și mă cheamă în parcare la bătaie, pentru că insistam să le explic consecințele grave ale deciziei de a-l alunga pe jurnalistul Ionel Stoica”, scrie jurnalistul Mălin Bot, pe blogul personal.

Redactorul șef al Evenimentului Zilei, Simona Ionescu, i-a dat acestuia o replică, pe pagina personală de Facebook, după primele acuzații lansate la adresa conducerii ziarului.

”Întoarcerea din concediu s-a lăsat și cu o surpriză. Printre despachetarea bagajelor și a altor operațiuni ce țin de întoarcerea acasă după două săptămâni, și-au făcut loc și câteva minute de facebook, într-o pauză de cafea și țigară. Așa am aflat că Mălin Bot, coordonatorul site-ului evz.ro și-a dat demisia și că de azi nu mai vine ăn redacție. Am citit mai multe postări ale sale din zilele trecute cu amărăciunea omului care, atunci când Mălin se afla într-un moment greu – plecase de la Adevărul și era un necunoscut pentru presa bucureșteană – l-am sunat și i-am propus să vină la EVZ, ca să facem echipă. L-am sunat și acum, i-am spus exact acest lucru și că eu consideram că ar fi fost corect și normal să-mi dea măcar un mesaj și să-mi spună că e mare supararea că nu a fost săptămâna trecută la emisiunea de la B1, deși el a fost plecat la Timișoara luni, marți și miercuri. La acel moment, cu siguranță, a fost o neîntelegere de comunicare între el și directorul executiv, dar i-am spus că ar fi trebuit să-mi dea măcar un telefon. 

Îmi pare rău că pleacă, e un ziarist dedicat și bătăios. A scris ce a vrut și cum a vrut la EVZ, bucurându-se de o libertate de exprimare pe care aș dori să o găsească și la viitorul loc de muncă. Sper să găsească un job în televiziune fiindcă s-a îndragostit de apariția pe ecran și crede cu tărie în notorietatea pe care ți-o dă tv-ul. Succes, Malin!, îți zic de aici, deoarece azi n-am mai dat ochi în ochi în redactie”, scrie Simona Ionescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*