Ultimele Știri

Mâine se dă startul Campionatelor Mondiale de Gimnastică Artistică

Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică, cea mai importantă competiție a anului 2014, își va deschide porțile mâine, 3 octombrie, desfășurându-se până în 12 octombrie, la Nanning, în China.

Comitetul local de organizare a celei de-a 45-a ediții, desfășurat la Guanxi Gymnasium, a propus conceptele de ,,Atitudine pozitivă și sănătoasă, participarea tuturor oamenilor, orașul verde și nepoluat, competiția pașnică” dar și sloganul ,,China activă, China umanistă, China verde” care vor însoți campionatul din 2014 pe toată durata desfășurării.

Acest campionat mondial va servi ca prim pas spre calificarea pentru următoarele Jocuri Olimpice, ce vor fi găzduite de Brazilia, în anul 2016.

Mai mult decât atât, acesta este prima ediție a Campionatului Mondial de la ediția din 2012, organizată la Londra, care va prezenta programul complet de gimnastică: echipe, individual și finale pe aparate, atât în cadrul competiției feminine, cât și în cazul celei masculine.

619 gimnaști din 73 de țări vor da totul pentru a obține mult râvnitul titlu de campion mondial. Printre ele se numără și România, o țară cu tradiție în gimnastică, cu mari speranțe la titlu.

România va fi reprezentată de echipa masculină, alcătuită din: Cristian Bățagă, Marius Berbecar, Vlad Cotuna, Andrei Muntean, Laurențiu Nistor, Daniel Rădeanu și Andrei Ursache, antrenați de Ioan Suciu, Ștefan Gal și Ionuț Corlaci și de echipa feminină, alcătuită din: Larisa Iordache, Andreea Munteanu, Ioana Nicoară, Anamaria Ocolișan, Ștefania Stănilă, Paula Tudorache și Silvia Zarzu, antrenate de Lucian Sandu, Cristian Moldovan și Lăcrămioara Moldovan.

Primele 24 de echipe se vor califica pentru Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Glasgow, 2015.

Pentru România, competiția va începe sâmbătă, 04.10.2014, de la ora 15.00 ( ora Bucureștiului), când vor evolua băieții. Fetele vor evolua luni, la ora 15.30, în subdivizia a 10-a, alături de Venezuela, Austria și Marea Britanie. Aceste zile sunt destinate calificărilor.

Finalele pe echipe vor avea loc pe 7 octombrie ( băieți) și 8 octombrie ( fete).

Programul  de individual compus se va desfășura pe 9 octombrie ( băieți), respectiv 10 octombrie ( fete).

Finalele pe aparate vor avea loc în decursul zilelor de 11 și 12 octombrie.

Printre susținătorii României se află și părinții Larisei Iordache, nelipsiți de la competiții. Larisa Iordache declara că îi simte lipsa colegei de echipă, Diana Bulimar, care, din păcate pentru noi, lipsește de la aceste campionate, datorită unei nefericite accidentări. Nici Octavian Bellu și Mariana Bitang nu le vor fi alături gimnastelor noastre.

Băieții noștri s-au antrenat la aparatele care le creează oarecare probleme, iar fetele, unele dintre ele debutante la Campionatele Mondiale, au desfășurat antrenamente cu câteva emoții, de care sperăm că vor scăpa până luni.

Noi le urăm de pe acum mult succes tuturor!

ydft

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*


About Crina Anamaria Calotă (20 Articles)
Without dance there is no love. Without love there is no passion. Without passion there are no humans.
Contact: Website