Maica Tereza a fost declarată sfântă de către Papa Francisc, în timpul unei ceremonii la Vatican. Evenimentul reprezintă un moment istoric – FOTO

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 septembrie 2016
  • Externe

Papa Francisc a declarat-o sfântă pe Maica Tereza, laureată a premiului Nobel pentru Pace și una dintre cele mai emblematice personalități ale secolului trecut. Evenimentul a avut loc în Piața Sfântul Petru din Roma, în fața a 100.000 de credincioși, relatează agențiile de știri.

În calendarul catolic, sfânta va fi celebrată la 5 septembrie, zi în care se comemorează moartea Maicii Tereza, decedate în 1997.

Aceasta a fondat ordinul „Misionarele Carității”, care numără în prezent 5.000 de călugărițe care își dedică viața săracilor și trăiesc în condiții austere și a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1979.

„O declarăm pe Fericita Tereza de Calcutta sfântă și o trecem printre sfinți, decretând ca ea să fie venerată ca atare de către întreaga Biserică”, a declarat Papa Francisc, rostind în latină formula de canonizare.

Pe fațada Bazilicii Sf. Petru a fost instalat un portret uriaș al Maicii Tereza, iar anunțul canonizării, la 19 ani după moartea acesteia, a fost primit cu aplauze de miile de persoane prezente la eveniment, conform AFP.

maica tereza 2 maica tereza 1

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *