MAI simplifică procedura de obţinere a autorizaţiei ISU

  • Adrian Marinescu
  • 11 aprilie 2016
  • Social
incendiu

Ministerul Afacerilor Interne intenţionează să promoveze un ordin prin care vor fi necesare mai puţine documente pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de securitate în caz de incendiu, iar certificatele de performanţă la foc emise în Uniunea Europeană să fie recunoscute şi în România.

Între cele mai importante modificări iniţiate de Ministerul Administraţiei şi Internelor se numără faptul că, în situaţia în care o parte a unei construcţii care este autorizată îşi schimbă destinaţia, nu mai este necesară avizarea sau autorizarea întregii clădiri, ci doar a spaţiilor în cauză. Doar scenariul de securitate va fi făcut pentru întreaga clădire.

De asemenea, normele metodologice stabilite de MAI vizează faptul că materialele de construcţii care au fost omologate în spaţiul comunitar vor fi recunoscute şi în România. 

O altă modificare nu mai limitează ca scenariul de securitate la incendiu să fie eliberat doar de persoanele care deţin brevetul de pompier specialist, ci de proiectanţii din domeniul arhitecturii, în baza unei metodologii de elaborare a scenariilor de securitate la incendiu. Acest lucru, spune ministrul Afacerilor Interne, face ca nu doar un grup foarte mic de firme să elibereze documentaţia necesară.

”Dorim simplificarea procesului de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu şi eliminarea monopolului deţinut la acest moment de un număr restrâns de firme şi experţi, care impun costuri ridicate investitorilor”, a declarat ministrul Petre Tobă pe 18 februarie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *