Mai mulți solicitanţi de azil au avut nevoie de îngrijiri medicale după un incendiu la un centru de primire din Germania

  • Adelina Mitrache
  • 7 aprilie 2016
  • Externe
incendiu

Mai mulți solicitanţi de azil au avut nevoie de îngrijiri medicale în noaptea de miercuri spre joi, când un incendiu a izbucnit într-un centru de primire din Neutraubling, în landul german Bavaria, relatează Russia Today.

Cei nouă, printre care o femeie însărcinată şi doi copii, în vârstă de şase luni, respectiv doi ani, au fost trataţi pentru inhalare de fum. Şapte dintre solicitanţii de azil au suferit şi răni uşoare.

Sursa incendiului a fost localizată la subsolul clădirii unde locuiesc 15 refugiaţi. Potrivit primelor informaţii, acolo era depozitată mobilă veche.

Flăcările s-au extins rapid şi au provocat pagube de circa 50.000 de euro.  Cauza incendiului nu a fost stabilită deocamdată, dar autorităţile au demarat o anchetă. Deocamdată nu există dovezi ale unui atac.

Vecinii, printre care şeful serviciilor locale de intervenţie în situaţii de urgenţă, Andreas Korikis, au anunţat pompierii, care au ajuns rapid la faţa locului şi au stins focul. “Am auzit ţipetele oamenilor pe stradă. M-am uitat pe fereastră şi am văzut fumul care urca”, a povestit el.

Grupuri de extremişti au comis peste 20 de atacuri asupra centrelor de refugiaţi de la începutul anului, pentru a protesta faţă de politica porţilor deschise implementată de Guvernul Angelei Merkel.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *