Ultimele Știri

Mai mulți copii s-au îmbolnăvit din cauza mizeriei din bucătăria grădiniței din Pitești

Cinci copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară din cauza lipsei de dezinfectare a suprafeţelor de lucru din blocul alimentar al unei grădinițe din Pitești, conform unei anchete desfășurate de DSVSA şi DSP.

DSP a sancţionat personalul din bucătărie cu amendă de 1000 de lei, iar celor trei bucătărese li s-a impus măsura prezentării la DSP în vederea efectuării unui examemn coprobacteriologic.

„Din rezultatele prezentate de DSVSA s-a confirmat că alimentele consumate de copii: unt, brânză de vaci şi caşcaval erau corespunzătoare din punct de vedere microbiologic. În schimb, din analiza probelor prelevate de DSP au rezultat depăşiri ale parametrilor la numărul total de germeni pe suprafaţa de lucru din bucătărie. Mă refer la masa de inox şi blatul de porţionare, iar din punct de vedere microbiologic s-au constat depăşiri ale enterobacteriaceelor în preparatul culinar unt cu brânză şi caşcaval, servit cu mămăligă la masa de prânz. În aceste condiţii, rezultă foarte clar că nu au fost efectuate corespunzător operaţiunile de spălare şi dezinfecţie a suprafeţelor de lucru, veselei, ustensilelor din blocul alimentar”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.

Potrivit directorului DSP Argeş, Sorina Honţaru, cinci copii, trei în vârstă de 5 ani şi doi de trei ani, de la grădiniţa „Aripi Deschise” din Piteşti, au ajuns joi la spital având simp­tome de toxiinfecţie alimentară: dureri abdominale, vărsături, sta­re de rău, diagnostic care s-a confirmat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*