Ultimele Știri

Mai multe firme sunt percheziționate pentru evaziune fiscală

Mai multe firme din București și din județele Ilfov și Giurgiu sunt percheziționate în cazuri de exaziune fiscală. Siveco se află și ea printre firme, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice. Prejudiciul adus în aceste cazuri este de 10 milioane de euro.

La audieri vor fi aduse 10 persoane în dosarul de evaziune fiscală.În funcție de aspectele rezultate în urma percheziției vor fi aplicate măsuri legale. Dintr-un comunicat de presă transmis de Poliția Română, rezultă că reprezentanții unei companii care produc programe informatice ar fi creat un circuit infracțional din peste 50 de societăți comerciale prin care care au fost evidențiate ”tranzacții fictive derulate în perioada 2009-2013, în aproximativ 10 milioane de euro”.

Direcția de Investigare a Fraudelor din Poliția Română desfășoară percheziții sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. Conform Mediafax, din cercetări a reieşit că în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*