Ultimele Știri

Mai multe echipe de medici participă la o prelevare de organe de la o pacientă în moarte cerebrală la Sibiu

Echipe de medici din Sibiu, Bucureşti şi Cluj-Napoca participă, sâmbătă, la o prelevare de organe de la o pacientă de 58 de ani, din Sibiu, aflată în moarte cerebrală, organele fiind transportate de asigurat de Inspectoratul General de Aviaţie, transmite Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă, intervenţia chirurgicală de prelevare de organe are loc de la un pacientă de 58 de ani, aflată în moarte cerebrală. 

”Echipa din Bucureşti, coordonată de dr. Lungu Vasile şi alcătuită din dr. Alexandru Martiniuc şi asist. Cezar Ioniţă va preleva ficatul pacientei iar echipa din Cluj, coordonată de dr. Dan Pop şi formată din dr. Nucu Marica şi dr. Ghenţi Zolti va releva rinichii donatoarei. Procedurile de prelevare au început în jurul orei 10:30. După prelevare echipele de medici vor pleca de urgenţă către centrele de transplant din Bucureşti şi Cluj”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Todăriţă a precizat că femeia de la care s-au prelevat organe a fost internată în data de 4 ianuarie 2017 cu diagnosticul de anevrism cerebral iar diagnosticul de moarte cerebrală a fost pus în data de 6 ianuarie ora 14.30.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*