Ultimele Știri

MAI despre polițistul căzut la datorie: Un profesionist de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească

oprea-arafat

Update: Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a înaintat astăzi Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, subinspectorului post-mortem Ionescu Gheorghe, pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune.


Polițistul Gheorghe Ionescu a fost înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune.

”În numele meu personal şi al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, exprim profundul regret pentru pierderea camaradului nostru. În acest moment tragic, transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate, tuturor celor care i-au fost apropiaţi colegului nostru Gheorghe Ionescu. Sincere condoleanţe familiei şi colegilor săi!” – a declarat ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea.

„Cu profundă tristeţe anunţăm plecarea timpurie dintre noi a colegului şi prietenului nostru, subinspector de poliţie p.m. Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti. Un profesionist de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească, devotat profesiei de poliţist, dăruit pe deplin familiei şi ţelurilor pe care le-a avut în viaţă, ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile şi sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristeţe şi regrete eterne. Dumnezeu să te odihnească în pace,“Dulăule”!”, scriu reprezentanții MAI, amintind de porecla polițistului.

Vicepremierul Gabriel Oprea a discutat personal în această dimineaţă cu soţia poliţistului şi a dispus măsurile necesare pentru ca aceasta să fie încadrată în Ministerul Afacerilor Interne, conform prevederilor Ordinului nr. 35 din 13 martie 2014 privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi.  

Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare şi va sprijini familia cu tot ce este necesar în aceste împrejurări tragice.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu, căzut la datorie, avea 44 ani, era căsătorit şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. Poliţistul a încetat din viață la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde se afla internat, în comă indusă, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a.c. a fost accidentat în timpul desfășurării unei misiuni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*