Ultimele Știri

MAI a suplimentat la 1350 numărul de forțe aflate în căutarea pilotului planorului dispărut

planor

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a aprobat astăzi implicarea unor resurse suplimentare, ajungându-se astfel la peste 1.350 de forţe implicate în misiunea de căutarea a pilotului planorului dat dispărut joi (6 august).

Printr-un comunicat de presă ministerul de Interne anunță o mobilizare de forțe pe raza a nouă județe respectiv – Braşov, Prahova, Buzău, Argeş, Dâmboviţa şi Sibiu, iar începând de azi dimineaţă căutările se fac şi în alte 3 judeţe: Harghita, Covasna, Bacău.

„Cei peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontişti, poliţişti, militari, pădurari şi voluntari ai serviciilor pentru situaţii de urgenţă, au la dispoziţie 218 mijloace de acţiune – vehicule, şenilate şi autospeciale de teren. Componenta aeriană este asigurată de 11 aeronave, dintre care 7 elicoptere ale MAI şi MApN şi 4 avioane ale Aeroclubului României. Totodată, astăzi vor fi ridicate şi două drone pentru căutările în zonele foarte greu accesibile.

În cursul serii trecute a fost realizată rotaţia pompierilor care au fost detaşaţi pentru misiunile de sâmbătă şi duminică, în locul acestora sosind alte forţe noi.

Printre traseele de căutare stabilite pentru astăzi a fost inclusă şi zona Poiana Ţapului, Valea Sipa unde, în cursul serii trecute, a fost primită informaţia din partea unor voluntari că ar fi fost observate posibile resturi care ar putea aparţine planorului căutat. Primele căutări în zona respectivă s-au efectuat aseară până spre miezul nopţii şi au fost reluate astăzi.” – se arată în comunicatul MAI transmis Presalibera.net.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*