Ultimele Știri

MAI a „rătăcit” donațiile polițiștilor pentru sinistrați

sinistrati

Reprezentanții sindicaliștilor din Poliție acuză Ministerul de Interne că nu ar fi gestionat corect banii proveniți din donații pentru sinistrați.

Banii pe care poliţiştii i-au donat celor care au rămas fără case în urma inundaţiilor din 2007, prin intermediul ministerului, nu au ajuns la sinistrați. Sindicaliştii susţin că doar o parte din sumele donate au ajuns la oamenii care și-au pierdut casele.

Procurorii verifică acum unde au ajuns banii proveniți din donațiile făcute de polițiști.

După inundaţiile din 2007, 2008 şi 2010, fiecare angajat al Ministerului de Interne a donat din salariu câte 20 de lei, timp de șase luni, pentru oamenii care au rămas fără case. S-au strâns în total peste 2,5 milioane de lei, din care numai 400.000 de lei au ajuns la sinistraţi, acuză sindicaliştii.

Ştiu că există un raport al Curţii de Conturi cum că, în 2009, o sumă de 4 miliarde de lei vechi ar fi fost donată unei familii din Argeş. Diferenţa de 22 de miliarde ar fi fost la dispoziţia ministerului”, spune Dumitru Coarnă, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor

Nemulțumiți de modul în care MAI a gestionat această problemă, sindicaliștii și-au cerut banii înapoi, însă nu au primit niciun răspuns din partea reprezentanților ministerului. Prin urmare, sindicaliștii au depus o plângere la DNA.

Ni s-a sugerat, au venit câteva propuneri, să se cumpere motorină, calculatoare pentru polițiștii din mediul rural. Ni s-a părut foarte ciudat să aflăm după ani de zile, şapte ani, că acei bani nu au ajuns acolo unde trebuia să ajungă”, spune Marius Bărbulescu, vicepreşedintele sindicatului polițiștilor din Dolj.

Deși se vehiculează că o mare parte din bani au intrat în bugetul pentru combustibil, MAI le-a răspuns sindicaliștilor că donațiile au ajuns în totalitate către sinistrați, dar se pare că unii dintre polițiștii din Dolj au primit o sumă din banii donați.

Banii se pare că ar fi fost restituiţi de la minister şi IGPR pentru a fi înmânaţi nominal poliţiştilor, pompierilor, jandarmilor care au donat. Oamenii ăştia efectiv îşi bat joc de tot ce înseamnă lege şi morală”, spune Dumitru Coarnă.

Plângerea polițiștilor a ajuns la Parchetul Judecătoriei Craiova, care va trebui să stabilească ce s-a întâmplat cu banii în ultimii opt ani. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*