Ultimele Știri

Magistrații cazului de viol din Vaslui sunt cercetați disciplinar pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă

Magistrații care i-au pus în libertate ce tinerii implicați în violul din Vaslui, sunt cercetați disciplinar pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Acest lucru se întâmplă după ce în urmă cu două zile, doi procurori de la Parchetul Înalții Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), au început să facă verificări la Parchetul Judecătoriei Vaslui şi la Parchetul Tribunalului Vaslui.

Premierul Victor Ponta declara în cursul zilei de miercuri, referitor la situația din Vaslui, că în cazul în care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu ia atitudine față de acest caz, cel mai bun lucru pe care l-ar putea face ministrul  Robert Cazanciuc ar fi să își dea demisia.

„De ani de zile spunem că Justiţia trebuie să pedepsească pe toţi în mod egal, dar mai ales pe cei ce comit crime, violuri, tâlhării. De ani de zile nu facem altceva decât să dăm la televizor bătălii politice cu Justiţia şi, în schimb, dacă nu se afla de către presă ce s-a întâmplat la Vaslui, nişte infractori periculoşi stăteau acasă bine-mersi şi noi ne bucurăm că vedem deputaţi sau senatori sau politicieni arestaţi preventiv. Cred că e un lucru foarte grav în care am ajuns cu întreaga societate, ne concentrăm doar pe ceea ce e interesant politic sau pentru media, şi nu ne concentrăm pe viaţa de zi cu zi a oamenilor şi vreau să cred că după acest lucru se va schimba ceva cu adevărat şi vreau să vă rog, domnule ministru al Justiţiei, să vă exercitaţi toată autoritatea funcţiei în cadrul CSM şi, dacă CSM-ul nu va lua nicio măsură, mai bine vă daţi dumneavoastră demisia, că cineva trebuie să tragă un semnal că nu se poate ceea ce se întâmplă zi de zi în România”.

Cu o zi mai devreme de această declarație a premierului, Cazanciuc declara că este mult mai potrivită așteptarea rezultatelor finale ale cazului, fără a se vorbi despre vinovăție.

„Cred că este decent şi prudent să aşteptăm mai întâi finalizarea rezultatelor Inspecţiei (Judiciare – n.r.) şi ulterior să vorbim de eventuale greşeli sau alte forme de vinovăţie. Evident că opinia publică este revoltată de un caz în sine, dar cred că până la finalizarea într-o primă instanţă e destul de dificil să ne putem pronunţa, neştiind exact toate detaliile unui dosar. De aceea, pentru a avea o informaţie corectă cred că trebuie să aşteptăm această verificare a Inspecţiei”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*