Ultimele Știri

MAFIA Schweighofer de la stânga la dreapta și abatorul pădurilor de la RECI

Mafia Schweighofer

Compania Holzindustrie Schweighofer România este cel mai mare jucător pe piața lemnului din România și a implementat metode de recompensare pentru cei care defrișează ilegal pădurile.  

Compania Holzindustrie Schweighofer se ocupă în România cu preluarea lemnului rezultat din defrișările ilegale, însă dictează și regulile guvernului pentru a nu bloca activitatea infracțională. Directorul Holzindustrie Schweighofer a fost surprins cu camera ascunsă de jurnaliștii de investigație, filmare unde acesta vorbește despre jocurile politice și noul Cod Silvic care ar trebui impus Guvernului Ponta.

Holzindustrie Schweighofer construiește la momentul actual o fabrică modernă de prelucrare a lemnului în Reci (județul Covasna). Începerea operațiunilor va avea loc în al doilea trimestru al anului 2015.

”În această unitate vor lucra 650 de angajați și suplimentar vor fi create în mod indirect 2.000 de locuri de muncă în industriile aferente. Valoarea totală a investițiilor: 150 de milioane de Euro.” – reiese de pe site-ul companiei.

csm_Panorama_Reci_1_website_8a63ce9328

Cum a primit Schweighofer cele 70 de hectare de teren în comuna Reci, județul Covasna:

În ajunul Crăciunului din anul 2013 Mafia Schwenghofer a pus la cale realizarea abatorului de păduri cu ajutorul unor importanți factori locali, reprezentanți ai mafiei politice. Odată ce mafia lemnului a dat mâna cu mafia politică, s-a emis ilegal o autorizație de construcție în 24. 12. 2013.

Cine au fost cei care au pus la cale acest proiect ilegal (de la stânga la dreapta):

1. Olosz Gergely, fost senator UDRM, condamnat, intermediarul și beneficiarul vânzării terenurilor către HS, în valoare de 5 milioane de Euro,
2. Gerald Schweighofer, proprietarul firmei omonime,
3. Tamaș Sandor, președintele CJ Covansa, cel care a emis, în ajun de Craciun 2013, autorizația de construire ilegală și care apoi refuză să pună la dispoziție documentele.
4. Mircea Dușa, patronul mafiei lemnului din Toplița, județul Harghita, actualmente Ministrul Apărării, prezent la eveniment în calitate de traficant de influență.

România are 6 milioane de hectare de terenuri forestiere. Dintre acestea, 2 milioane de hectare sunt păduri de conifere. Recoltarea totală din România este de 19 milioane mc pe an, din care 8 milioane mc sunt buşteni de conifere (date INSSE). După deschiderea unităţii de producţie de la Reci, Holzindustrie Schweighofer va cumpără şi prelucra buşteni de conifere în valoare de 2,3 milioane mc lemn de origine românească şi 1,2 milioane mc de lemn provenit din import.

Astfel, volumul total de buştean de conifer achiziţionat de Holzindustrie Schweighofer din fondul forestier românesc, va fi de 29%. Această este o confirmare suplimentară a faptului că Holzindustrie Schweighofer nu se opune Codului Forestier ci interferenţei acestuia în dezvoltarea afacerilor societăţilor comerciale private.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*