Ultimele Știri

Mafia Retrocedărilor face o nouă „victimă”! Paltin Sturdza a fost reţinut

Paltin Sturdza este omul de afaceri care ar fi beneficiat de cele 43.000 de hectare de pădure retrocedate ilegal, conform procurorilor DNA. Sturdza a fost retinut pentru 24 de ore de către anchetatorii anticorupţie.

Anchetatorii au luat această măsură joi, după ce Paltin Sturdza a fost audiat la DNA Braşov aproximativ cinci ore.

Sturdza este urmărit penal în dosarul în care este implicat deputatul demisionar Viorel Hrebenciuc, acuzat de procurori că şi-ar fi folosit influenţa pentru retocedarea ilegală a suprafeţelor de teren forestier. Omul de afaceri a fost scos din sediul DNA Braşov, în jurul orei 15:30, cu cătuşe la mâini.  Paltin Sturdza va fi dus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), cu propunerea de arestare preventivă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 23.10.2014 ora 14:40 până la data de 24.10.2014 ora 14:40, a inculpatului STURDZA PALTIN GHEORGHE, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:

– constituire a unui grup infracțional organizat,
– trei infracțiuni de cumpărare de influență,
– instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

În cursul anului 2012, prin intermediul inculpatului Adam Ioan, inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe le-a solicitat judecătorilor Ordog Lorand Andras și Uță Gabriel ca, printr-o analiză și interpretare părtinitoare a probelor, să denatureze starea de fapt și să pronunțe o hotărâre judecătorească (decizia nr. 231/R/17.04.2012 a Tribunalului Covasna) în favoarea sa, în contradicție evidentă cu principiile de drept și cu starea de fapt reală, creând astfel un prejudiciu în sarcina RNP ROMSILVA de 303.888.615 euro (contravaloarea a 43.227 ha teren forestier).

Imediat după ce a obținut în mod fraudulos decizia civilă nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, împreună cu Adam Ioan, Călugăr Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin, Hrebenciuc Viorel, inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe a constituit și coordonat un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior și alte persoane), ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței, cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menționată.

După ce a obținut în mod fraudulos decizia civilă nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, pentru a reuși punerea în aplicare a acesteia, inculpaţii Sturdza Paltin Gheorghe şi Adam Ioan le-au promis lui Călugăr Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin și Hrebenciuc Viorel, bani sau alte foloase, iar aceștia din urmă au promis că vor determina funcționarii publici cu atribuții în acest sens (din cadrul Comisiei Județene de Fond Funciar Bacău, Direcției Silvice Bacău, Comisiilor locale de Fond Funciar Asău, Dofteana, Brusturoasa, Palanca, OCPI Bacău, ITRSV Suceava etc.) să urgenteze îndeplinirea actelor ce intră în atribuțiile lor de serviciu sau să îndeplinească acte contrare acestor îndatoriri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*