Ultimele Știri

Mafia de la ”Doi ș’un sfert” | L-au interceptat ilegal pe Cioloș și pe mai mulți membri ai guvernului

dipi

Fostul șef al DIPI și Gabriel Oprea se pare că au construit o adevărată mafie la nivel de MAI. Serviciul secret al MAI, ”Doi ș’un sfert”, cum mai este cunoscut de către opinia publică, a devenit sub umbrela acestora o instituție care lucra la comandă pentru diferite grupuri de interese.

La doar cateva zile după ce cabinetul Ponta prelua puterea la Palatul Victoria, Vlad Stoica, proaspăt numit sef al Cancelariei premierului, era filat agresiv de către cei de la „Doi ș’un sfert”, într-o cafenea din Capitală. Au trecut anii de atunci, multe s-au schimbat în țara asta, dar iată caăofițerii care ajunseseră să transforme Direcția de Informații și Protecție Internă a Ministerului de Interne într-un fel de SRL particular pus la dispozitia a diverse grupuri de influență tot nu și-au pierdut năravul, scrie enational.

Pentru că, după cum reiese din informaţiile de ultima ora intrate în posesia noastră, la scurt timp după ce guvernul tehnocrat a fost instalat de „vocea străzii” la Palatul Victoria, şi cu toate că DNA-ul deja le suflă în ceafă, unii dintre foştii şefi ai „Doi s’un sfert” s-ar fi pus pe interceptat, cu totul ilegal, nouă conducere a Corpului de Control al premierului Dacian Cioloş.

Iar miza acestui filaj paralel, se înţelege, era una uriaşă, din moment ce, după preluarea postului de către Valentin Mircea, structura subordonată direct lui Cioloş a declanşat un val de anchete proprii la diverse instituţii. Aşa că, probabil, „partea întunecată” a DIPI care s-a pretat la asemenea ilegalităţi vroia să afle din timp ce controale urmează a fi dispuse, pentru a avea timp să-şi avertizeze „clienţii” care ar fi fost vizaţi.

Iar această nouă dezvăluire nu face decât să demonstreze încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de important este că să se meargă până la capăt cu curăţenia generală declanşată recent de noul ministru de Interne. Pentru că, dacă nu se va extrage tot „puroiul” strâns atâta amar de vreme la nivelul anumitor structuri din MAI, atunci toate eforturile de resetare a ministerului vor rămâne unele lăudabile, dar zadarnice.

I-au băgat la „urechelniţa”

 

valentin mircea „Doi s’un sfert”, filaj ilegal la Ciolos!

Avocatul Valentin Mircea a intrat în vizorul unei anumite părţi din „Doi ș’un sfert” după ce a preluat şefia Corpului de Control al premierului

Este clar că venirea la Palatul Victoria nu i-a încântat peste măsură pe reprezentanţii partidelor politice. După cum nici clientela acestora nu a privit cu ochi buni preluarea Puterii de către Dacian Cioloş şi tehnocraţii săi. Mai ales că, fără a mai avea obişnuitele „urechi” în guvern, oamenii din umbră, recunoscuţi sponsori ai partidelor, nu mai puteau accesa în timp real ce se discuta pe la Palatul Victoria.

Aşa că, probabil disperaţi de faptul că nu reuşesc să penetreze cu metodele tradiţionale nouă echipa guvernamentală, au făcut apel la nişte profesionişti care să facă pentru ei această treaba murdară. Şi, după cum susţin sursele noastre, o parte dintre foştii şefi de la DIPI, făcând parte din gruparea recunoscută pentru „combinaţiile” mai mult decât bănoase pe care le făceau pe seama informaţiilor obţinute cu ajutorul funcţiilor deţinute, au pus botul la această nouă „misiune privată”.

Sau, de ce nu, obişnuiţi din instinct să strângă că hârciogii date cărora să nu le dea apoi drumul pe cursul firesc al raporturilor informative, ci să le folosească „pe persoană fizică”, au acceptat să-i bage la „urechelniţă” pe noii membri ai Corpului de Control al premierului. Adică pur şi simplu să le intercepteze convorbirile sau să-i ia „ambiental”, după caz.

Tsunami de anchete

filaj „Doi s’un sfert”, filaj ilegal la Ciolos!

Se anunță un nou scandal privind „filajul paralel” operat de unii acoperiți

La dată de 17 noiembrie, la instalarea guvernului Dacian Cioloş, acesta a preluat şi cele 54 de acţiuni de control aflate pe atunci în desfăşurare. Iar în doar câteva zile au fost iniţiate puzderie de alte controale de mare importantă, printre care le amintim doar pe cele de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Ministerul Transporturilor, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Regia Autonomă a Pădurilor – Romsilva, Compania Naţională de Investiţii „CNI”-SA şi, nu în ultimul rând, la Regia Autonomă „Administraţia Protocolului de Stat”.

Plus controale peste controale peste tot în ţară. Iar despre toate aceste operaţiuni în care luau contact cu documente străine, normal că oamenii noului şef, fostul vicepreşedinte de la Consiliul Concurenţei, Valentin Mircea, discutau între ei. Dar şi cu premierul Cioloş, cel căruia trebuiau să îi dea raportul cu privire la stadiul controalelor. Aşa că, practic, prin încercarea de interceptare a unor membri ai Corpului de Control, protejaţii foştilor şefi de la „Doi ș’un sfert” l-au filat inclusiv pe Dacian Cioloş.

Şi uite cum, din prea mult exces de zel, este posibil să fi intrat pe domeniul siguranţei naţionale, acolo unde chiar nu au atribuţii de serviciu. Aşa că este mai important ca oricând ca MAI-ul să aibă o structură de elită pentru a putea face cu adevărat muncă de intelligence şi de a combate eficient asemenea vulnerabilităţi a propriilor cadre. Şi acest lucru se poate face doar cu viitoarea direcţie de „afaceri interne”, care va fi construită cu oameni tineri, după „radierea” din organigrama Internelor a DIPI şi DGA, două structuri care, din păcate, au fost virusate prea adânc de către acum destructurata „frăţie a chestorilor”. Frăţie din care tocmai a plecat şi Florentin Robescu, cel care a luat la rândul său calea pensionarii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*