Ultimele Știri

Mafia creditelor de la BRD: 28 de persoane puse sub acuzare

remus truica

Update: Remus Truică a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de constituire unui grup infracţional, înşelăciune, instigare la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. Procurorii au pus sechestru pe bunuri de valoarea prejudiciului, aparţinând inculpaţilor. În cazul lui Remus Truică, s-a pus sechestru pe mai multe terenuri, a declarat avocatul acestuia.


În cursul acestei dimineți au fost audiate la sediul DIICOT mai mulți oameni de afaceri și angajați ai Băncii Române de Dezvoltare (BRD) pentru o serie de credite ilegale ce se ridică la o sumă totală de circa 40 de milioane de euro. 

Printre cei vizați se numără și omul de afaceri Remus Truică îmreună cu soția acestuia, care au primit credite în valoare de milioane de euro, sume pe care nu le-au mai returnat băncii, totul fiind aranjat cu persoane din conducerea instituției bancare.

Omul de afaceri Remus Truică ar fi obținut milioane de euro de la BRD, pe baza unor garanții fictive și a unor terenuri ce ar fi fost supraevaluate.

În acest dosar sunt implicați Remus Truică, șoferul său – Cristian Aparaschivei – care a obținut credite de 7 milioane de euro, Sorin Roșca Stănescu, Adrian Sârbu, cei doi fiind audiați săptămâna trecută în acest dosar, fostul vicepreședinte al BRD Sorin Popa, dar și multe alte persoane.

Potrivit surselor citate, Sorin Roşca Stănescu a împrumutat de la BRD 3 milioane de euro. El se află după gratii, la Rahova, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol. Adrian Sârbu se află de aproape trei luni în Arestul Central al Poliţiei, fiind cercetat într-un dosar de evaziune fiscală, în care este acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

Conform surselor judiciare 28 de persoane vor fi puse sub acuzare în acest dosar, sub diferite capete de acuzare. În cursul dimineții  au fost și încă se mai află la audieri Lucian Cojocaru – fost director BRD, Remus Truică – fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, Gabriela Gavrilescu – Director General Adjunct în BRD și Claudiu Cercel – vicepreşedinte BRD. 

În acest dosar a mai fost citat ca martor și Prințul Paul, conform surselor judiciare. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*