MAE:Patru români,răniţi uşor în accidentul din Thailanda,verificăm dacă sunt români printre decedaţi

  • Adelina Mitrache
  • 28 mai 2016
  • Externe
thailanda nufragiu

Patru români au fost răniţi uşor în accidentul din Thailanda în care a fost implicată o ambarcaţiune cu un grup de 36 de turişti, iar Ambasada României la Bangkok va continua verificările pentru a stabili dacă vreuna din cele trei persoane decedate are cetăţenie română, informează MAE.

„Ambasada României la Bangkok a fost informată la data de 27 mai 2016, de către poliţia din insula thailandeză Koh Samui, cu privire la producerea unui accident în data de 26 mai, în care a fost implicat un grup de 36 turişti, printre care şi patru cetăţeni români, care se aflau într-o ambarcaţiune. Potrivit primelor informaţii primite, 3 persoane au decedat, iar restul pasagerilor au fost răniţi, fiind transportaţi de către poliţia marină şi serviciul de urgenţă medicală la spital pentru îngrijiri medicale”, precizrază MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cei patru turişti români au fost răniţi uşor şi, întrucât nu au necesitat îngrijiri suplimentare, au fost toţi externaţi vineri.

„Ambasada continuă demersurile pe lângă autorităţile competente pentru a verifica dacă vreuna dintre victimele decedate în urma incidentului, identificate în baza documentelor de călătorie pe care le aveau asupra lor, deţinea şi cetăţenia română. Misiunea diplomatică păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile thailandeze şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţelor legale”, mai precizează MAE.

Surse citate de presa thailandeză precizau că trei turişti străini au murit în accident. Este vorba de o britanică de origine română, M.C., în vârstă de 28 de ani, şi de doi cetăţeni din Germania şi Hong Kong, informează presa thailandeză şi germană.

Naufragiul a avut loc joi seară în Golful Thailandei. Nava de mare viteză Aang Thong plecase din zona Parcului naţional Mu Ko Ang Thong şi se îndrepta spre Lomphraya, în Golful Thailandei. Din cauza valurilor puternice, ambarcaţiunea s-a răsturnat în largul Insulei Ko Samui.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *