MAE: Un singur român se află pe lista persoanelor dispărute în urma cutremurului din Italia. Toate celelalte persoane au fost identificate și sunt în viață

  • Nicoleta Ungureanu
  • 29 august 2016
  • Social

Ministerul Afacerilor Externe mai are în atenție o singură persoană dispărută în urma cutremurului din Italia, toate celelalte fiind identificate în viață.

Seara trecută, MAE anunța că alte zece persoane au fost găsite, patru fiind căutate încă de autorități. Dintre acestea, trei au fost identificate în viață, iar una nu a fost găsită încă, aflându-se în continuare în atenția autorităților.

Sesismul din Peninsulă s-a soldat până în prezent cu moartea a 11 români.

„În urma finalizării tuturor procedurilor, cele două transporturi funerare cu trupurile a 7 cetățeni români, decedați în urma seismului, au pornit în cursul acestei zile către România, urmând să ajungă în țară în dimineața zilei de 30 august 2016. Costurile de repatriere a trupurilor neînsuflețite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului”, mai precizează MAE.

Ministerul român de Externe menționează că a luat legătura cu reprezentanții Poliției de Frontieră Române, în vederea facilitării intrării în țară a transporturilor funerare.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia — (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna — (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *