MAE trimite o atenționare românilor din Turcia! Aceștia sunt sfătuiți să nu părăsească locațiile de cazare

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 iulie 2016
  • Social

MAE recomandă turiștilor și cetățenilor români din Turcia să nu părăsească locațiile de cazare și să evite deplasările, în special în locurile aglomerate.

Românii sunt sfătuiți să se păstreze la curent asupra evoluţiei situaţiei interne.

”Ministerul Afacerilor Externe informează că, în contextul evenimentelor aflate în desfăşurare în Turcia, a fost constituită o Celulă de criză în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care va analiza atât cele mai eficiente modalităţi de a furniza asistenţa consulară cetăţenilor români aflaţi in Turcia care vor solicita acest lucru, cât şi implicaţiile politice ale evenimentelor în cauză”, a transmis MAE prin intermediul unui comunicat de presă.

”Referitor la evenimentele aflate în curs de desfăşurare în Turcia, MAE recomandă turiştilor şi celorlalţi cetăţeni români aflaţi pe teritoriul acestui stat să nu părăsească locaţiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, şi să se informeze în permanenţă asupra evoluţiei situaţiei interne. De asemenea, având în vedere că, potrivit informaţiilor disponibile, aeroporturile internaţionale şi alte căi de comunicaţii din Turcia sunt momentan blocate, cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze spre orice destinaţii din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiţi să îşi reprogrameze călătoriile respective”, se arată într-un comunicat remis Mediafax de către Ministerul Afacerilor Externe.

Cetăţenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara şi Consulatele Generale ale României din Istanbul şi Izmir prin intermediul Centrului de Contact şi Suport pentru Cetăţenii Români din Străinătate, care funcţionează în regim de permanenţă, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

În acest moment, Turcia este controlată de un “consiliu pentru pace” care va garanta securitatea cetăţenilor, anunţă armata turcă, conform Televiziunii publice de la Ankara.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *