Ultimele Știri

MAE reacţionează la o zi după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

mae

Ministerul Afacerilor Externe reacţionează la o zi după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, care ar fi plasat un satelit pe orbită. Condamnarea acţiunilor Coreei de Nord este tardivă, având în vedere că majoritatea statelor au reacţionat la câteva ore de la lansare. 

„Prin astfel de acțiuni provocatoare, care reprezintă amenințări majore la adresa păcii și securității internaționale, autoritățile de la Pyongyang (Phenian — n.r.) continuă să încalce grav rezoluțiile în vigoare ale Consiliului de Securitate al ONU”, precizează MAE.

Potrivit sursei citate, diplomația română face apel la autoritățile nord-coreene să se abțină de la orice acțiuni care „ar putea destabiliza securitatea din Peninsula Coreeană și la nivel global”.

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acțiune duminică dimineață, în ciuda avertismentelor Statelor Unite și Coreii de Sud, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării. Racheta a fost trasă în jurul orei 9,00 (0,30 GMT) de la baza de lansare de rachete Dongchang-Ri din nord-vestul Coreii de Nord, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*