Ultimele Știri

MAE, precizări în cazul Bodnariu. Ce s-a discutat cu autoritățile norvegiene

Un expert din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a fost trimis în Norvegia pentru a oferi asistență în cazul Bodnariu, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al MAE.

Raluca Lunculescu, purtător de cuvânt MAE, a prezentat demersurile autorităților din România în privința soluționării cazului familiei de români ai cărei copii au fost preluați de autoritățile norvegiene.

Potrivit acesteia, ambasadorul României la Oslo a avut întâlniri atât cu familia Bodnariu, cât și cu ministrul norvegian al Copiilor, Egalitatii și Incluziunii Sociale, unde a accentuat interesul superior al copiilor de a nu fi separați.

La discuțiile de la Ministerul de Externe norvegian, ambasadorul român a subliniat că este vorba despre un caz social cu impact emoțional și media foarte mare și a propus o cooperare politică în gestionarea sa.

La rândul său, norvegienii au spus că ancheta Barnevernet nu a avut aspecte religioase, cerând României respectarea confidențialității.

Copiii soţilor Bodnariu – românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*