Ultimele Știri

MAE neagă că România și-ar asumat angajamente suplimentare de relocare a refugiaţilor

mae

Ministerul Afacerilor Externe susține că nu şi-a asumat angajamente suplimentare de relocare faţă de decizia luată la nivel europea și neagă informaţiile potrivit cărora România ar urma să primească de 10 ori mai mulţi refugiaţi decât în 2015.

Responsabili americani au menţionat la Adunarea Generală ONU că şapte state, printre care şi România, au promis să primească de cel puţin zece ori mai mulţi refugiaţi decât au făcut-o în 2015, relatează site-ul 20minutes.fr.

”La Summit-ul liderilor pe problema refugiaţilor de la New York, România a pus în valoare ceea ce a făcut în acest domeniu, dar nu şi-a asumat angajamente suplimentare de relocare faţă de decizia luată la nivel european. În contextul eforturilor la nivel UE de gestionare a migraţiei, România participă la răspunsul comun european în domeniu, prin implementarea deciziilor de relocare internă adoptate în cursul anului 2015 şi, prin participarea pe baze voluntare, la procesul de relocare externă, respectiv de susţinere activă a avansării dialogului cu statele terţe de origine şi de tranzit pentru combaterea cauzelor profunde ale acestui fenomen”, se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit documentului, România rămâne angajată în implementarea acestor angajamente, despre care opinia publică a fost informată în repetate rânduri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*