Ultimele Știri

MAE dezminte informațiile privind doi suspecți de activități teroriste în Bulgaria

suspect

În cursul zilei de duminică televizunea de stat bulgară a prezentat o informație conform căreia două persoane sunt suspectate de terorism având legături cu statul islamic, fiind vorba de o tânără iraniancă cu cetățenie franceză și un cetățean român. 

Ministerul Afacerilor Externe a dezmințit informațiile relatate în presa bulgară și preluate de agențiile de presă română, lucru confirmat și de ministerul de Interne din Bulgaria. 

„Potrivit unui comunicat oficial dat publicității astăzi de Ministerul de Interne bulgar, precum și datelor obținute de la autoritățile bulgare competente prin intermediul Ambasadei României la Sofia, informațiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecți de activități teroriste nu corespund realității.

Conform aceleiași surse, informațiile respective reprezintă consecința unei interpretări denaturate a unor ample măsuri de securitate dispuse de forțele de ordine din țara vecină, atât în contextul unui eveniment public de anvergură din orașul Burgas, cât și în cadrul strategiei interne de combatere a migrației ilegale și a activității infracționale vizând falsificarea documentelor de identitate. Referitor la cărțile de identitate ale căror fotocopii au fost publicate în mass-media locală, aceeași sursă precizează că documentele în cauză nu sunt autentice„, se arată în comunicatul MAE.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*