Ultimele Știri

MAE, declarații cu privire la situația din Turcia: Nu se înregistrează victime în rândul cetățenilor români

Ministerul Afacerilor Externe informează că, până în prezent, nu s-au înregistrat victime sau răniți în rândul cetățenilor români din Turcia. Reprezentanţii Ambasadei României la Ankara şi ai Consulatelor Generale din Istanbul şi Izmir continuă demersurile în vederea acordării asistenţei consulare, conform Mediafax.

Conform informațiilor obținute până în prezent, nu există victime printre morții din cadrul incercării de lovită de stat din Turcia.

”În continuarea comunicatelor anterioare privind situaţia din Turcia, Ministerul Afacerilor Externe informează că celula de criză constituită din dispoziţia ministrului afacerilor externe şi-a continuat activitatea în cursul nopţii pentru a stabili cele mai eficiente modalităţi de a furniza asistenţa consulară cetăţenilor români aflaţi în Turcia. Reprezentanţii Ambasadei României la Ankara şi ai Consulatelor Generale din Istanbul şi Izmir continuă demersurile în vederea acordării asistenţei consulare necesare cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Turciei. Până în prezent, au fost recepţionate aproximativ 400 de apeluri telefonice prin intermediul Call Center-ului Ministerului Afacerilor Externe şi direct la misiunea diplomatică şi oficiile consulare”, informează MAE prin intermediul unui comunicat de presă.

O echipă a Consulatului General al României la Istanbul s-a deplasat la Aeroportul Internaţional Atatürk din Istanbul, pentru a oferi asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia.

Cetăţenii români aflaţi în Turcia au în continuare la dispoziţie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579, operate în regim de permanenţă de Centrul de Contact şi Suport.

De asemenea, MAE pune la dispoziţia cetăţenilor interesaţi în mod suplimentar şi linia verde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim de gratuitate), precum şi adresa de e-mail: callcenter@mae.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*