MAE, declarații cu privire la explozia din New York: Nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară din partea unor cetățeni români

Consulatul General al României la New York nu a primit solicitări de asistență din partea unor cetățeni români, în urma exploziei care a avut loc, în cursul nopții de sâmbătă, în cartierul Chelsea din Manhattan, a precizat ministerul Afacerilor Externe, conform Agerpres.

O bombă a explodat sâmbătă seară, la ora 20:30, în zona Manhattan a orașului New York. Cel puțin 29 de persoane au murit, iar autoritățile au găsit ulterior un alt dispozitiv care urma să explodeze.

„Consulatul General al României la New York s-a autosesizat în urma exploziei care a avut loc, în cursul nopții de sâmbătă, în cartierul Chelsea și a efectuat demersuri pentru a verifica dacă printre victime se află și cetățeni români. Până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară din partea unor cetățeni români. Consulatul General al României la New York continuă monitorizarea cazului și este pregătită să acorde asistență consulară dacă situația o va impune”, se arată în răspunsul MAE.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *