Ultimele Știri

MAE: Cinci români morţi în cutremurul din Italia, alţi 11 sunt daţi dispăruţi

amatrice

Ministerul de Externe anunţă că a fost confirmat decesul altor trei români în urma cutremurului din Italia, astfel că la acest moment numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în seism este de cinci persoane. De asemenea, alte 11 persoane sunt date dispărute.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi după-amiază, că, potrivit ultimelor informaţii obţinute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetăţeni români în urma seismului produs cu o zi în urmă pe teritoriul Italiei. Astfel, la acest moment, numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului este de cinci persoane.

În ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor înregistrate până la acest moment este de 11 persoane, iar verificările sunt în derulare.

În continuare, echipa consulară mobilă aflată pe teren acţionează în coordonare cu autorităţile italiene şi face toate demersurile necesare pentru a stabili dacă printre victime se află şi alţi cetăţeni români, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia – (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120 şi (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Bilanţul anterior transmis de MAE joi dimineaţă indica doi cetăţeni români decedaţi, alţi patru răniţi şi opt dispăruţi. De asemenea, MAE anunţa că alţi zece români sunt adăpostiţi la o tabără de sinistraţi.

Ultimul bilanţ provizoriu, de joi dimineaţă, al cutremurului cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, care a zguduit miercuri dimineaţă mai multe localităţi din centrul Italiei, arată că 247 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului. Printre victime se numără foarte mulţi copii, iar sute de persoane au fost rănite. Peste 2.500 de oameni au rămas fără adăpost, în condiţiile în care localităţile Amatrice, Accumoli şi Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe faţa Pământului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*