Ultimele Știri

MAE: Cetăţeanul român răpit în Nigeria a fost eliberat

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că cetăţeanul român răpit în Nigeria luni a fost eliberat.

Inginerul român, răpit luni în sudul Nigeriei de indivizi înarmaţi rămaşi neidentificaţi, a fost eliberat. Incidentul a avut loc pe un şantier pentru construirea căii ferate, în apropierea satului Owa Oyibo, situat în provincia Agbor, în sudul Nigeriei.

MAE recomandă românilor care se află în zone cu risc major să contacteze cea mai apropiată misiune diplomatică a României pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de o asistenţă şi protecţie consulară cât mai eficientă.

Totodată, Ministerul reaminteşte recomandarea fermă de consultare a informaţiilor postate pe site-ul MAE, la secţiunea ”Sfaturi de călătorie” şi prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât şi a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Începând din anul 2004, numeroşi angajaţi ai companiilor occidentale au fost răpiţi, fiind în general eliberaţi după plata unor răscumpărări.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*