MAE: Alertă de călătorie în Franța

  • Adrian Marinescu
  • 26 mai 2016
  • Externe
paris

Principalul sindicat din Franța a anunțat o vastă mișcare socială pe întreg teritoriul acestei țări, care va afecta aprovizionarea cu combustibil, multe dintre rafinării fiind deja în grevă, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-o atenționare de călătorie emisă joi.

Potrivit sursei citate, greva va acoperi mai multe sectoare de activitate, alăturându-se mișcării inclusiv angajații centralelor nucleare.

„Transporturile în comun (metrou, RER, tren) sunt perturbate. Pe site-ul rețelei naționale de căi ferate franceze — SNCF a fost deja postată comunicarea că, pentru 26 mai 2016, persoanele care au programate călătorii în această perioadă să-și verifice orarul deplasărilor prin compania de transport. Totodată, pe site-ul companiei aeriene Air France a fost postat un comunicat din care reiese că, pe fondul mișcării de grevă a Aviației Civile, se are în vedere o adaptare a orarelor de zbor pentru cursele cu plecare de pe aeroportul Paris — Orly, prevăzându-se pentru data de 26 mai 2016 anularea a aproximativ 15% din zborurile cu decolare de pe acest aeroport”, precizează MAE.

Aceeași sursă menționează că vor fi operate totalitatea zborurilor cu plecarea de pe aeroportul Charles de Gaulle, precum și a zborurilor de lung curier, dar sunt propuse o serie de măsuri comerciale alternative pentru amânarea sau modificarea zborurilor. Cetățenii români care au programate deplasări în această perioadă sunt sfătuiți să-și reconfirme orarul de zbor prin compania de transport.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *