Ultimele Știri

MAE al Federației Ruse: România încearcă să rescrie istoria celui de-al doilea război mondial

Serghei Lavrov

Ministerul rus de Externe îşi exprimă îngrijorarea faţă de aşa-numitele încercări din România de a retuşa sau a rescrie istoria celui de-al doilea Război Mondial, mai ales prin folosirea retoricii antiruseşti.

Într-un comunicat postat joi seară pe site-ul Ministerului de Externe rus se vorbeşte despre o serie de expoziţii organizate la Bucureşti cu ocazia Zilei Internaţionale a Holocaustului. Evenimentul la care face referire Ministerul rus de Externe este expoziţia dedicată deportării în URSS a saşilor din Transilvania în anul 1945.

A fost dat uitării adevărul istoric potrivit căruia alcătuirea listelor cu nemţii potenţiali pentru deportare din România postbelică a fost făcută chiar de administraţia românească. În acest mod, Bucureştiul a contribuit la acea vreme la diminuarea în Transilvania a componenţei etnice săseşti, la fel ca şi a celei secuieşti, în favoarea populaţiei româneşti. Cine, dacă nu în primul rând preşedintele României, etnicul neamţ Klaus Iohannis, ar trebui să cunoască aceste pagini din istoria recentă a ţării sale” se precizează în comunicat.

La sfârşitul textului, MAE rus precizează că îşi aminteşte foarte bine de partea cui a luptat armata română la Stalingrad.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*