Ultimele Știri

Mădălin Voicu, noul președinte al TVR?

Deputatul PSD Mădălin Voicu va fi propus de Parlament pentru șefia TVR, acesta fiind deja numit, în urmă cu doar câteva săptămâni, consul general al României la Bonn, în Germania.

Mădălin Voicu a demisionat din Parlament pentru a pleca la postul oferit în Bonn, și şi-a rezolvat câteva chestiuni administrative, printre care legalizarea unei relații vechi pentru a putea încasa și soția sa o remunerație, însă planurile au fost date peste cap de picarea raportului TVR.

Victor Ponta l-a revocat pe Mădălin Voicu din poziția de consul general pentru ca acesta să poată veni în fața Parlamentului pentru a prelua Televiziunea Română. Planul este într-o fază avansată și noul Consiliu de Administrație al TVR, în frunte cu Mădălin Voicu, este posibil să fie votat săptămâna viitoare, conform stiripesurse.ro.

Contactat în luna mai pentru a comenta zvonurile conform cărora PSD ar urma să îl propună pentru șefia TVR, acesta declara că a primit o ofertă în acest sens, însă nu o poate accepta, declarând că televiziunea mai poate fi salvată numai dacă ar intra în insolvență sau și-ar șterge datoriile.

„Da, pot să confirm că am primit o ofertă, dar nu cred că pot să o accept. M-am ocupat la Comisie de Televiziune şi de Radio, dar am convingerea că televiziunea mai poate fi salvată numai dacă ar intra în insolveţă, ori să-şi şteargă datoriile. Datoriile nu pot fi şterse doar dacă televiziunea şi Radioul s-ar uni“, spune Mădălin Voicu, care ar prefera, mai degrabă, ca TVR să fie manageriată în continuare de un om al PNL. „În situaţia în care este televiziunea, prefer să o ia unul din Opoziţie decât de la Putere, pentru că s-ar compromite“, a adăugat Voicu.

Stelian Tănase, aflat la conducerea TVR, a fost demis astăzi, în urma unei ședințe comune a comisiilor parlamentare de cultură care a respins raportul de activitate al TVR. Un număr de 17 parlamentari au votat ”pentru” respingerea raportului, unul ”împotrivă” și o abținere.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*