Ultimele Știri

Macovei: Tăriceanu mi-a cerut în Guvern să îl informez în cazul anchetelor lui George Copos

Monica Macovei

Monica Macovei a declarat, aseară, că în timpul mandatului de ministru, şi când DNA începuse anchetarea lui George Copos, la prima şedinţă de Guvern, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ”să găsească o cale prin care să fie informat că se fac anchete care privesc un ministru”.

Monica Macovei a declarat că, atunci când DNA a anchetat primul politician de rang înalt, vicepremierul de la acea vreme George Copos, premierul Tăriceanu i-a spus, în Guvern, că vrea să fie informat de aceste cazuri.

”Am avut această discuţie în Guverm, când s-a făcut DNA. Primul politician de rang înalt pe care DNA l-a anchetat a fost prim-viceministrul Copos, care era în guvern cu noi. La prima şedinţă de Guvern, când a apărut informaţia în presă despre Copos, că este chemat la DNA, Tăriceanu mi-a spus<< Monica, trebuie să găseşti o cale prin care eu să fiu informat că se fac investigaţii împotriva unui ministru, sau împotriva unui alt politician de rang înalt>>. Şi eu am spus: Nu, nu veţi fi informat”, a afirmat Macovei la B1.

Ea a continuat: ”Aceasta este problema, unde se duc informaţiile”, precizând că ”informaţiile se duc doar la procurori”, nu la premier, sau la miniştri.

Potrivit Monicăi Macovei, discuţia, care s-a purtat în şedinţa de Guvern a durat destul de mult, ”pe un ton ridicat”. ”Unii mai ţipă. Ţipau toţi, la un moment dat”, a mai spus Macovei, despre acel moment.
George Copos a fost condamnat în 2014 la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I, după opt ani ce a fost trimis în judecată. În acea perioadă fostul vicepremier era deja încarcerat la Rahova, unde executa pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare în „dosarul Transferurilor”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*