Ultimele Știri

Macovei îi impune condiții lui Klaus Iohannis pentru a-l susține în turul II prezidențial

Așteptările s-au confirmat! Monica Macovei îl va susține pe Klaus Iohannis în campania prezidențială, însă pentru a-și îndemna electoratul să voteze pentru candidatul ACL, aceasta are nevoie de semnătura lui pe un acord care prevede respectarea unor principii ale statului de drept în România.

Monica Macovei a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că îi va transmite o scrisoare doar lui Klaus Iohannis prin care îi cere să păstreze parcursul democratic al României.

„Astăzi îi trimit domnului Iohannis o scrisoare cu cerințele minimale pentru statul de drept din România. Daca este de acord cu ele, electoratul meu poate ca îl va vota, daca nu, nu. Trimit această scrisoare domnului Iohannis și nu i-o voi trimite și domnului Ponta, pentru că nici eu, nici electoratul meu nu avem așteptări de la domnul Ponta. Domnul Ponta ne duce spre ruși, ne minte în fiecare zi”, a declarat Monica Macovei.

Principalele cerințe ale candidatului independent adresate lui Klaus Iohannis în scrisoare sunt de a menține direcția Romaniei către vest, în principal păstrarea parteneriatului strategic cu SUA și NATO, să nu promulge legea grațierii și amnistiei, să respecte independența justitiei, să își ia angajamentul de fi posibilă recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupție și evaziune fiscală, să declanșeze un referendum național pentru eliminarea imunității parlamentarilor, dar și să respingă pe viitor proiectele de tip Roșia Montană.

Deasemenea, Monica Macovei a anuntat că a depus plângeri penale la Parchet, atât în nume propriu, cât și în numele cetățenilor, împotriva lui Victor Ponta, Titus Corlățean, Bogdan Stanoevici, dar și împotriva președinților secțiilor de votare din străinătate care au împiedicat dreptul la vot al românilor din Diaspora.

“Nu putem trece peste turul I. România va rămâne cu eticheta de țară în care se fraudează alegerile”, a spus europarlamentarul. 

În cele ce urmează Macovei va înființa un ONG și va începe o campanie de strângere de semnături pentru un nou partid politic.

Conform ultimelor date ale BEC privind votul românilor din străinătate, Victor Ponta a acumulat cu peste o mie de voturi mai mult decât Monica Macovei, în timp ce Klaus Iohannis și-a adjudecat 46,1% din cele 161.466 voturi valabil exprimate în străinătate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*