Ultimele Știri

Macovei a pledat la CEDO împotriva României, astfel am pierdut cel mai scump manuscris din lume

monica-macovei

România a pierdut cea mai valoroasă carte din lume, Codex Aureus. Manuscrisul a ajuns la unguri și totul s-a întâmplat din vina europarlamentarului român, Monica Macovei care a pledat la CEDO împotriva statutului român și în favoarea Ungariei, ca să primească acest manuscris.

Pentru a înțelege mai bine problema acestei retrocedări puteți citi toate etapele procedurale de la CEDO.  Maria Atanasiu a cerut la CEDO dreptul de proprietate asupra Codex Aureus deși nu are dreptul efectiv să îl primească pentru că România nu are o legislație în acest domeniu. Maria Atanasiu a cerut la CEDO restituirea mai multor proprietăți fiind o persoană care speculează legislația lacunară în domeniu din țara noastră.   Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 13/1998 ese un pic ilegală, dar și lacunară.  Această ordonanță dată de Radu Vasile, fost premier al României, nu exprimă data la care trebuiesc restituite și bunurile mobile.

Astfel această doamnă Maria Atanasiu care a cerut în numele său și al credincioșilor pe care îi reprezintă respectiv Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia pot avea doar speranțe legitime din partea statului român pentru dreptul de proprietate asupra Codex Aureus.

Monica Macovei, actualmente europarlamentar, a pledat la CEDO împotriva statului român pentru ca Maria Atanasiu și comunitatea etnică și religioasă să primească Codex Aureus. Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia a reuşit să înfrângă Opoziţia corectă şi legală a primarului şi Consiliului local din Capitala Unirii și a primit Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. 

1

Această Evanghelie a fost scrisă cu litere de aur, pe foi fine de pergament, a fost pictată cu aur şi are coperţile din fildeş. Prima parte din Codex Aureus, cuprinzând în cele 111 file Evangheliile lui Matei şi Marcu, s-a aflat la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Partea a doua din Codex Aureus, cuprinzând în cele 124 de file Evangheliile lui Luca şi Ioan, se află la Biblioteca Apostolică din Vatican.

2

1

macovei

În 1920 Codex Aureus a intrat în proprietatea Poporului şi Statului Român.

În anul 1968, Regimul Ceauşescu a luat un împrumut de 10 miliarde dolari SUA, FMI şi Banca Mondială pentru realizarea unor mari investiţii în România, inclusiv retehnologizarea industriei. Împrumutul extern de 10 miliarde dolari S.U.A. a fost garantat de către Statul Român cu Codex Aureus. Poporul Român a realizat investiţii uriaşe în Regimul Ceauşescu, a plătit integral şi înainte de termen toată datoria externă.

În 1996 germanii au editat un CD-ROM cu fotografiile obţinute şi au semnat un contract de realizare a 333 de copii cu editura elveţiană ‘Faksimile Luzern”. Copiile respective sunt lucrate în metal preţios, exact ca şi originalul, și s-au vândut cu 28.000 de dolari bucata. Cum era de așteptat, România nu a primit nimic în urma vânzării acestor copii.

Acum, România este pe cale să piardă acest prețios manuscris, beneficiind de ”ajutorul” politicienilor „români”.

Cu ajutorul Monicăi Macovei oferit  în procesul intentat statului român la CEDO, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia a reușit să câștige procesul intentat României. Codex Aureus este practic cel mai valoros manuscris din Biblioteca Batthyaneum și din întreaga Europă Centrală și de Est.

Comentarii prin Facebook

17 Comentarii on Macovei a pledat la CEDO împotriva României, astfel am pierdut cel mai scump manuscris din lume

 1. Nu trebuie sa ne mire faptul ca pierdem „vindem”cele mai pretioase lucruri din tara noastra. Vanzarea Romaniei a inceput imediat dupa 90,si continua.

 2. Macovei face parte din aceeași clică politică! Acum se spală pe mâini cu M10, dar a uitat de PDL și mafia de acolo, chiar cu ce bani a umplut atunci Bucureștiul de banere? A venit ea cu bani de acasă, nu cred.

 3. Daca „In 1920 Codex Aureus a intrat în proprietatea Poporului şi Statului Român” inseamna ca inainte era in proprietatea altuia. A cui?
  Un articol varza!

 4. Nu mai dezinformati lumea cu baliverne de genu asta ca va faceti singuri de kkt…un articol fara fond si denigrator,puteti fi dati in judecata pentru asa ceva si atunci nu stiu cum o sa va descurcati!

  • A intrat dupa unire
   A fost o lunga negociere ce ii revine statului roman.
   Ce Doamne,oameni buni,acestea sunt invatate in scoala!
   Graffi unguri,de examplu,si-au putut pastra proprietatile si rangul.
   Unirea nu a fost,in totalitate,cred,ce sperau bietii tarani romani sujugati.
   Mai amintiti-va ce ati invatat.

 5. Daca este asa atunci este foarte grav. In cazul in care informatia este corecta trebuiesc luate masuri impotriva acestei doamne dar daca nu impotriva celor care au scris articolul
  .

 6. Prin truda poporului roman, a iobagilor transilvaneni, contele Batya, guvernatorul Transilvaniei si mana dreapta a imparatului Franz Ioseph, infiintat la Alba Ilulia biblioteca Batianeum unde a strans un nr impresionant de volume din toate domeniile.Pentru o suma exorbitanta a cumparat de la Vatican si aceasta evanghelie ,manuscris unicat care dupa reintregirea neamului de la 1918 a ramas si accentuez A RAMAS in proprietatea statului roman.Rusine Monica Macovei.Ti-ai batut joc de munca a zeci de generatii.

 7. Esti cu vaca rau!!!!
  Totul a fost al Bisericii Catolice de la 1780 si comunistii au confiscat in 1947 si la cativa ani au dat decret ca e al lor ca l-au avut in proprietate mai mult de 2 ani…
  Cand s-au facut retrocedarile in vremea Taranistilor s-a dat si Biblioteca catolicilor ca apoi dupa 2000 cand s-au intors comunistii la conducere s-a incercat confiscarea din nou si nu s-a putut….
  Comunistii (PSD) au incercat toate variantele, inclusiv punerea unor judecatori nationalisti, dar tot nu au reusit!
  Macovei ce treaba are? Trebuie sa minti ca sa aduci valori in tara? Asa va invata comunistii(psd)?

  • Sunteti dusa rau cu capu’!
   De fapt,cred ca mintiti cu buna stiinta.
   Vreti sa spuneti ca cei care au dat legi prin care statul roman era jefuit ,au fost cei buni,iar cai care au incercat sa recupereze ce se mai putea recupera ,au fost cei rai.
   Puteti sa ne explicati de ce nu au fost date in Ungaria legi pentru retrocedari?
   Pentru ca sunt comunisti?
   In cazul asta,vai de anticomunismul dumneavoastra,daca majoritatea bunurilor firesti,ramase in Transilvania legal,dupa unire,au ajuns in mana lor.

 8. Conform tratatului de la Trianon a intrat în posesia statului român așa că nu mai aberați atât cu 1780. Și bunicu a fost copil de boier lui de ce nu i se retrocedează pământurile de la 1800 toamna, ai să fim serioși cu hoțiile astea de 2 bani.

 9. Înțeleg că Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia vrea să obțină proprietățile, dar problema este că o persoană pe nume Maria Atanasiu a cerut aceste drepturi în numele arhiepiscopiei, persoană care dorește să pună mâna pe Codex Aureus, aici este marea problemă. Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia își poate primi proprietățile că nu fuge cu ele în Ungaria sau în altă parte. Vorbim despre bunuri mobile, cărțile, manuscrisul Codex Aureus, pentru asta se luptă oamenii ăia cu interese meschine.

 10. Doroftei Ilie-Tirgu Mures // 11 iunie 2015 at 19:11 // Răspunde

  Madam Macovei, o fi vinovata sau nu, oricum, e de o speta joasa ! Este o femela destul de proasta, asta-i purul adevar !

 11. Georgeta naum // 12 iunie 2015 at 0:34 // Răspunde

  Nu s- a pierdut nimic,manuscrisul a ramas in Romania!!!Articol mincinos si manipulator !!Banerele M10 au fost facute de echipa de voluntari ai Partidului M10 si agatate pe stalpi chiar de cel care le-a scris ,noaptea,aproape clandestin pt.a nu fi amendat (vezi siteul ,,Reinventand democratia”.

 12. Georgeta naum // 12 iunie 2015 at 0:47 // Răspunde

  P.S.Siteul ,,Reinventand democratia ” apartine lui DAN TECA,unul din primii voluntari care au fondat Miscarea M10.Totul s-a facut GRATIS!!!

 13. .
  Și la defrișarea munților, și la defrișarea patrimoniului național, topoarele au cozi românești …
  .

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*