Luptele pentru recuperarea orașului Mosul din mâinile Statului Islamic se intensifică. Un milion de persoane ar putea părăsi nordul Irakului

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 iulie 2016
  • Externe

Luptele în încercarea militarilor sirieni de a recupera oraşul Mosul din mâinile reţelei teroriste Stat Islamic se intensifică. Din cauza acestei situații, un milion de oameni și-ar putea abandona locuințele, potrivit unui reprezentat al Crucii Roşii, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Mosul este al doilea oraș ca mărime din Irak, iar în acest moment reprezintă bastionul cel mai important al grupării teroriste. Militarii irakieni, susţinuţi de armata americană, progresează tot mai mult în campania împotriva militanţilor Stat Islamic, care au ocupat această regiune.

„Cel puţin un milion de persoane ar putea fi forţate să-şi părăsească locuinţele din Irak în săptămânile ce urmează, ridicând o problemă umanitară masivă a statului”, a declarat directorul regional al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii în Orientul Apropiat şi Mijlociu, Robert Mardini.

În jur de trei milioane de irakieni trăiesc sub controlul reţelei Stat Islamic, aceștia având nevoie de ajutor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *