Ultimele Știri

VIDEO: Lupte violente între imigranți și poliție, la frontiera greco-macedoneană

macedonia

Poliția macedoneană a folosit gaze lacrimogene, miercuri (13 aprilie), pentru a dispersa un grup de 50 de imigranți blocați în Grecia, care au încercat să rupă gardul de sârmă ghimpată ce separă cele două țări, a declarat un martor pentru Reuters.

Imigranții au scandat: „Deschideți frontiera!” și ”Vrem în Germania”. Tensiunile s-au acumulat în ultimele zile după ce lagărul de la Idomeni a început să fie evacuat. Autoritățile din Grecia mută imigranții în cetre de primire, fapt ce i-a înfuriat pe cei 10.000 de oameni blocați în Idomeni.  

Sute de migranți au fost răniți duminică, în luptele cu poliția macedoneană, care au tras cu gloante de cauciuc si gaze lacrimogene dupa ce un grup a încercat să ia cu asalt granița. Traseul balcanic a fost poarta preferată pentru accesul în vestul si nordul Europei anul trecut pentru aproximativ 1 milion de migranți din Orientul Mijlociu. Migranții au refuzat să părăsească tabăra improvizată, în speranța că vor găsi o cale de a trece în cele din urmă granița și își vor putea continua călătoria spre vestul Europei.

Guvernul grec a declarat marți (12 aprilie) că vrea să desființeze tabăra improvizată de la Idomeni, dar nu vrea să folosească forța.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*