Ultimele Știri

VIDEO: Lupte grele la terminalul aeroportului din Donețsk între separatiști și ucraineni

ucraina

În cursul zilei de vineri s-au înregistrat bombardamente și lupte între separatiștii pro-ruși și soldații ucraineni în apropierea terminalului aeroportului din Donețk. În ultimele luni luptele s-au intensificat pe linia frontului din Donbas, iar separatiștii au lansat atacuri repetate asupra pozițiilor ucrainene. 

Separatiștii ruși afirmă că au lansat o nouă ofensivă deoarece ucrainenii au bombardat mai multe zone locuite din Donețk, inclusiv cartiere rezidențiale. Separatiștii proruși intenționează ca în perioada 12-14 iunie să captureze o serie de facilități în zona localităților Gorlovka – Artemovsk, Donetsk – Kurakhovo, a raportat grupul de experți militari ucraineni numit Rezistența. 

Purtătorul de cuvânt al Misiunii de monitorizare a OSCE, Michael Bociurkiw, afirmă că insurgenţii separatişti din estul Ucrainei folosesc, în anumite cazuri, minori înarmaţi la baraje rutiere militare, fapt ce se poate observa într-un clip video postat mai jos. În ultima vreme, obervatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa au văzut de două ori copii la baraje rutiere din regiunile separatiste, a declarat Michael Bociurkiw.

Cea mai recentă situaţie de acest gen a fost observată în satul Shirokin. „În cursul unei vizite, observatorii OSCE au văzut minori la unul dintre barajele rutiere; este al doilea incident în care vedem minori înarmaţi”, a spus Bociurkiw.

 

 

Vineri a avut loc un bombardament asupra unei conducte de gaz din apropierea localității Ocheretino. Alimentarea cu gaze naturale a orașelor Volnovakha, Mariupol și Berdyanske a fost întreruptă până la reparația conductei avariate. „Nu este nimic nou pentru noi asta se întâmplă aproape zilnic. Acest lucru este deja normal, suntem prinși între schimbul de focuri venit din ambele părți”, a declarat Lyubov, o bunică angajată la o benzinărie locală despre bombardamentele din zonă.

Ocheretino  se află la aproximativ 15 de kilometri de Avdeyevka, oraș asaltat în ultimele luni de separatiștii proruși. Majoritatea locuitorilor din Avdeyevka au fugit din calea războiului, așezarea devenind un oraș fantomă.  

”Dacă o bombă te lovește direct, vei fi mort, indiferent de ceea ce faci. Oriunde stai, acolo va fi mormântul tău”, a spus Lyubov pentru Kyiv Post.

Toți locuitorii refuză să își spună numele de familie, invocând teama sau represalii, fie din partea soldaților ucraineni, fie din partea forțele ruso-separatiste. Toți au fost de acord că bombardamentele sunt efectuate de către ambele părți.

De la începerea conflictului și-au pierdut viața peste 6400 de persoane, dar numărul oficial ar fi mult mai mare. În ultimele luni peste 100 de persoane au fost ucise, în urma bombardamentelor și luptelor dintre separatiști și armata ucraineană.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*