Ultimele Știri

Lupta PNL/PSD pentru postul vacant de la Curtea Constituțională

PNL PSD CCR

Liberalii și social democrații se luptă astăzi la vot pentru a-și desemna favorita la Curtea Constituțională a României, după vacantarea postului deținut de Toni Greblă implicat într-o anchetă penală. 

Senatorii trebuie să voteze un nou judecător la CCR și câștigătorul trebuie să adune majoritatea simplă a voturilor senatorilor. În cursă intră trei candidați: Simona Maya-Teodoroiu (PSD), Mona-Lisa Neagoe (PNL), Florentina Jipa (UNPR).

În prima fază vor intra la vot toate cele trei candidaturi. Dacă niciuna nu primește majoritatea voturilor senatorilor prezenți, atunci primii doi clasați vor intra în finală și se va da un nou vot.

Liberalii împreună cu UDMR și independenții lui Geoană ar strânge un număr de 78 de voturi și în extremis pot scoate încă un vot de la senatorul Ruxandra Jipa. În cauză social democrații ar avea 90 de voturi, iar liberalii ar mai avea nevoie de 7 voturi pentru a-și desemna favorita, respectiv Mona-Lisa Neagoe. În cazul în care PNL va reuși  să își desemneze candidatul la Curtea Constituțională, acesta va fi primul pas pentru debarcarea lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*