Lupta pentru Rio a început! Larisa Iordache a câştigat titlul naţional la individual compus

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 iulie 2016
  • Sport

Larisa Iordache a câştigat, sâmbătă, concursul feminin la individual compus la gimnastică, cu un total de 56.963 de puncte, iar sportiva de la clubul Dinamo încă speră să ajungă la Jocurile Olimpice de la Rio, care se vor disputa în luna august a acestui an, scrie ProSport.

În acest weekend a avut loc una dintre cele mai importante întreceri, cea din concursul feminin de la individual compus. Larisa Iordache (20 de ani / CS Dinamo) şi Cătălina Ponor (28 de ani / Farul Constanţa) şi-au început cu această ocazie duelul în vederea câştigării locului în delegaţia pentru Rio.

Larisa Iordache s-a impus cu un total de 56.963, iar la toate aparatele a prezentat exerciţii sigure, deși medicii îi indicaseră să nu concureze, pentru a nu risca o accidentare gravă la spate.

Cătălina Ponor şi-a început concursul la sol, unde a avut ezitări la aproape toate diagonalele, primind o notă de 14.533, a doua la acest aparat din tot concursul, după junioara Denisa Golgota (14.700).

La paralele, Larisa a obţinut 13.200 (a ratat aterizarea / paralelele inegale fiind al doilea aparat unde condiţia fizică te trădează dacă nu e la parametri maximi), iar la sărituri – 14.133. La sărituri, Cătălina Ponor a avut 15.000.

Lupta dintre cele două va continua săptămânile următoare, cea mai în formă urmând să fie nominalizată pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *