Ultimele Știri

Lupta pentru Bagdad – Statul Islamic la un pas de cucerirea Bagdadului!

Ofensiva Statului Islamic  se apropie de capitala irakiană Bagdad. Luptele sau intensificat în ultimele zile, astfel luptători jihadiști au avansat și se află în suburbia Abu Ghraib, aflată la doar 8 kilometri distanță de aeroportul internațional din Bagdad. Suburbia exterioară din jurul Abu Ghraib este, de asemenea, zona  din jurul infamei închisorii unde armata americană a folosit tortura asupra deținuților irakieni.

Există rapoarte ale armatei irakiene din care reiese că militanții sunt în posesia unor rachete anti-aeriene MANPAD. Rachetele cu rază scurtă de acțiune și  rachetele sol-aer deținute de jihadiști pot doborâ avioane până la un interval de 15.000 de metri.

harta

Armata irakiană, sprijinită de personalul militar american, a eșuat până acum  în lupta cu Statul Islamic și nu a reușit să oprească avansul spre Bagdad, care și-a extins controlul asupra unor regiuni imense din Irak și Siria, în ciuda creșterii loviturilor aeriene efectuate de SUA. Circa 60.000 de soldați irakieni sunt pregătiți să apere capitala, alături de 12 echipe de consilieri americani,  a declarat un ofițer irakian pentru CBS News.

Între timp, militanții acționează sub acoperire în Bagdad și organizează atacuri și plantează bombe, pentru zădărnicirea acțiunilor armatei irakiene. Miliția statului islamic a făcut progrese în ultimele săptămâni și va cuceri curând orașul Anbar, a declarat un oficial irakian. Situația din Anbar, oraș aflat la vest de Bagdad , este „fragilă”, a declarat un oficial american pentru AFP. Statul Islamic  a confiscat bazele militare din provincia Anbar, și au bombardat capitala provinciei, Ramadi, aflată la 120 km de la Bagdad.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Lupta pentru Bagdad – Statul Islamic la un pas de cucerirea Bagdadului!

  1. SE PUNE ÎNTREBAREA DE CE NU INTERVIN TURCII ? E SIMPLU SĂ NU LI SE APLICE ŞARIA SAU LEGEA „OCHI PE OCHI” ŞI SĂ NU PIARDĂ LA CALIFAT TERITORIILE KURDE DIN EST. ACOLO ÎN IRAK PE LÎNGĂ NAŢIONALISM MAI ESTE ŞI UNA SOCIALĂ ŞI CUM COMUNISMUL LUI SADAM A CĂZUT ŞIITISMUL „COMUNISM RELIGIOS” CA ÎN IRAN A PRINS RĂDĂCINI SUB ACTUALA FORMĂ DE „CALIFAT” CU ÎNARMARE DE MASĂ. E O PROBLEMĂ DACĂ TURCIA ARE PROSPERITATEA MEDIE ASTFEL ÎNCÎT ŞIITISMUL ÎN FORMA DE COMUNISM RELIGIOS SĂ NU’I PĂTRUNDĂ ÎN PĂTURA SĂRACĂ ŞI SĂ O ÎNARMEZE. CALIFATUL ÎI MULT MAI PERICULOS DECÎT PARE, CÎŞTIGAREA CAPITALEI E O CHESTIUNE DE TIMP CU SAU FĂRĂ SPRIJINUL NATO.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*