Ultimele Știri

Luni, premierul Ponta va sta în boxa acuzaților

Victor Ponta

Completul de la Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat primul termen al procesului din dosarul Turceni-Rovinari, pentru luni, 21 septembrie, la ora 12:00.

Completul de judecată va fi condus de magistratul Alina Ioana Ilie. Alina Ioana Ilie a mai făcut parte din completul de judecată care l-a condamnat la închisoare pe fostul premier Adrian Năstase. Pentru prima dată în istoria României vom avea un premier în funcție în boxa acuzaților. Victor Ponta este acuzat de spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală și fals în acte, 17 infracțiuni.

Senatorul Dan Șova este acuzat de evaziune fiscală, fals și spălare de bani, de către procurorii DNA.

Dosarul se află în procedură de cameră preliminară, care presupune verificarea legalității Rechizitoriului, etapă care nu este una publică, astfel că primul termen se va desfășura cu ușile închise. Tot luni se va verifica și legalitatea măsurii preventive a controlului judiciar, impuse în cazul lui Dan Șova.

Dacă instanța va constata că Rechizitoriul respectă legea, va proceda la judecarea dosarului pe fond. În caz contrar, legea prevede că Rechizitoriul trebuie returnat Parchetului, pentru refacerea cercetărilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*